"Csengessünk csengőkkel,
Szeressünk szeretettel...."

-Ady Endre

 

<<  Június 2023  >>
 H  K  Sz  Cs  P  Sz  V 
     1  2  3  4
  6  7  8  91011
18
2425
29  

 

Ökoiskola

 

http://tehetseg.hu

diákönkormányzatunk honlapja

Egyházmegyénk hitvallói

TISZTELETREMÉLTÓ BOGNER MÁRIA MARGIT

Istenünk, ki az alázatosakat fölmagasztalod és a Téged szeretoket viszontszereted, tekints kegyesen Mária Margit alázatára és szeretetére, és add, hogy ot mihamarább mint a szeretet és a huség példaképét oltárainkon tisztelhessük. Általa ajánlom neked jelen ügyemet...

Kérlek, mutasd meg, hogy közbenjárása kedves elotted!

(Ima a boldoggá avatásért)

November 13.
*Melence (Torontál vármegye), 1905. december 15. +Érd 1933. május 13.

A Szeplotelen Fogantatás ünnepének nyolcadnapján született, a keresztségben az Etelka Mária Anna nevet kapta. Édesapja, Dr. Bogner János adóügyi jegyzo volt. Édesanyja, Schiller Etelka hat gyermeknek adott életet. Bognerék mélyen vallásos, bensoséges családi életet éltek. Az apró termetu, örökmozgó, örökvidám Etelka a ház napsugara volt, és az maradt mindhalálig, korán megözvegyült édesanyja és -- sokszor a mindennapi megélhetéssel küszködo -- novértársai számára egyaránt.

Bővebben...

TISZTELETREMÉLTÓ KASZAP ISTVÁN

November 13.
*Székesfehérvár, 1916. március 25. +Székesfehérvár, 1935. december17.
A Soroksárról Fehérvárra elszármazott Kaszap család harmadik gyermekeként született. Két bátyja és két húga volt (Béla és József, Rózsa és Gabriella). Édesapja foellenorként dolgozott a postán.
Elso iskolaéveit Székesfehérvárott a Belvárosi Elemi Iskolában, a gimnáziumot a ciszterciek Szent István gimnáziumában végezte. Tizenhat éves koráig csak annyiban tunt ki társai közül, hogy szívesebben ministrált, nem szerette a durva diákcsínyeket és nagy gonddal törekedett állapotbeli tisztaságának megorzésére. Gyermekkorának indulatos, makacs természetén nagy küzdelem és sok-sok kudarc után sikerült úrrá lennie. A tanulásban tudatosan nevelte magát a szorgalmas, pontos, eredményes munkára. Eleinte ugyanis -- a sok olvasás miatt -- nem jeleskedett az iskolai tennivalókban, de a hatodik gimnázium elso félévében kapott meglehetosen gyenge bizonyítvány után pontos, szigorú napirend szerint készült óráról órára. Az eredmény a kituno érettségi volt.

Bővebben...