"Vannak dolgok, melyeket csak az érez,
kinek esze, s vannak olyanok,
melyeket csak az ért, kinek szíve van. "

-Eötvös József

 

<<  Február 2023  >>
 H  K  Sz  Cs  P  Sz  V 
    1  2  3  4  5
  8  91012
131416171819
20232526
     

 

Ökoiskola

 

http://tehetseg.hu

diákönkormányzatunk honlapja

Bede Anna Alapítvány

Tíz éves a Bede Anna Élő Hit a Fiatalok Támogatására Alapítvány

Az Alapítvány neve: Bede Anna Élő Hit a Fiatalok Támogatására Alapítvány
Adószáma: 18674310-1-13
Bankszámlaszáma: 11742348-20022253

1994-ben Bede Anna felvételt nyert a Prohászka Ottokár Katolikus Gimnáziumba. Örült, hogy ebben a szép és barátságos iskolában lesz majd diák. Egy autós fiatal vétkes könnyelműsége azonban megakadályozta abban, hogy valóban beülhessen az iskolapadba.
Bede Anna lélekben itt van az iskola diákjaival és tanáraival, mosolygós fényképe bíztatást küld mindenkinek, aki elmegy előtte az igazgatói folyosón. Mert a ?szeretet nem hal meg? és nem ismer földi korlátokat. A túlvilágról is küldhet nekünk ajándékot, a szeretet és összefogás erejére, melynek forrása maga az Isten.
Azért hozta létre Anna családja tíz évvel ezelőtt ezt az alapítványt, hogy évente karácsonykor megajándékozza a nehéz anyagi helyzetben lévő, nagycsaládos diákokat. Hadd kerüljön gazdagabb ajándék a karácsonyfa alá, hadd lepje meg szüleit vagy testvérét az, akinek talán nincs is zsebpénze! Hadd teljesüljön egy elérhetetlennek hitt vágy!
Anna sokgyermekes családja a biztosítótól kapott nem anyagi jellegu kártérítés összegéből hozta létre az alapítványt. Az egymilliós alaptőke kamatainak felhasználásával és a jóakaratú emberek segítségével a tíz év során 2 147 000 forint adományt sikerült szétosztani 256 itt tanuló diáknak! Így sokszorozza meg Isten áldásával a szeretet azt a keveset, ami tőlünk telik.
Az utóbbi években a közhasznú alapítvány számára a jövedelemadó 1%-nak felajánlása jelentette a legnagyobb bevételt. A működési költséget az alapítók fedezik, így minden befolyt támogatást a rászorulók kapnak.
Adományokat az OTP Bank Budakeszi Fiókja 11742348-20022253 bankszámlára lehet átutalni.
A pályázathoz adatlapot az osztályfőnököknél lehet igényelni minden év november elejétől, melynek leadási határideje: december 1.
A pályázatokat a kuratórium titkosan kezeli.


Ösztöndíj pályázat

A "BEDE ANNA ÉLŐ HIT ALAPÍTVÁNY A FIATALOK TÁMOGATÁSÁRA"

PÁLYÁZAT 2017. ÉVI DÍJAZOTTAI:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kalmár Dávid János, Kalmár Dániel Kristóf, Kalmár Mónika Rita, Földi Zsófia, Földi Anna, Földi Sámuel, Nagy Kornélia, Mátyus Kinga, Mátyus Réka Emese, Szabó Hanna, Szabó Zófia, Anducska-Kemény Tardos, Anducska-Kemény Kadosa, Németh Ágnes, Balics Kristóf, Geiger Anna, Geiger Miklós Lázár, Nagy Mária Lilla, Téglássy Flóra, Madár Balázs, Kemény Zsófia