"Vannak dolgok, melyeket csak az érez,
kinek esze, s vannak olyanok,
melyeket csak az ért, kinek szíve van. "

-Eötvös József

 

<<  Június 2023  >>
 H  K  Sz  Cs  P  Sz  V 
     1  2  3  4
  6  7  8  91011
18
2425
29  

 

Ökoiskola

 

http://tehetseg.hu

diákönkormányzatunk honlapja

Testnevelés

Röplabdás hírek

Március hónapban mind a négy - 5-6. korcsoportos fiúk, 5-6. korcsoportos lányok, 4. korcsoportos lányok és a 3. korcsoportos lány mini - csapatunk körzeti döntőkben kezdte meg tavaszi szereplését, fényes sikerrel. A fiúk, csoportjukból első helyen, a nagy lányok szintén első helyen továbbjutva megyei döntőn vettek részt. Fiúk a csoportkörök után a rutinosabb Ráckeve-Ady csapatával küzdöttek meg a döntőbe jutásért, sajnos a várt siker elmaradt. A harmadik helyért a budakeszi Nagy Sándor Gimnáziummal csaptunk össze és 2:0-ás győzelmet arattak a srácok. Szépen csillog a bronzérem...

Az 5-6. korcsoportos "B" kategóriás lány megyei röplabda döntőt ismét a Vácon rendezték meg, ahová a lányok címvédőként érkeztek. Esélyeshez méltón végig rutinosan, de nagy elszántsággal játszottak és a döntőben a Ráckeve-Ady csapatát múlták felül 2:0-ra. Ezzel a megye legjobb csapataként az áprilisi kecskeméti országos döntőre kvalifikálták magukat.

A negyedik korcsoportos lányok szintén területi győztesként jutottak a megyei döntőben, amelyet április 20-án rendeznek meg Gödöllőn. A legifjabbak, a mini korcsoportos (5-6. osztályos) lányok ugyancsak területi bajnokként várják a megye legjobb csapatait iskolánkban, 2017. április 7-én, pénteken a Prohászkában. Szurkolókat szeretettel várunk a fél 10-kor kezdődő mérkőzéseken.

B.D.

Röplabda csapatunk az országos döntőben

A 6. korcsoportos leány röplabda diákolimpia megyei döntőjében csapatunk 1. helyet szerzett Vácott, és ezzel a debreceni országos döntőbe jutott!

A csapat tagjai: Lackfi Dorottya, Thaly Anna, Pásztélyi Blanka, Thaly Szilvia, Darvas Mónika, Csáki Flóra, Nemes Hanna, Révész Petra, Csorba Lili, Bársony Réka, Kemény Zsófia, Harmati Zsófia, Tagscherer Zsófia, Pákozdi Borbála, edzőjük Balogh Dániel.

XX. Lónyay Focikupa

A téli sporthírekben beharangozott döntőt a tegnapi napon rendezték meg a Pestszentlőrinci Sportcsarnokban. A fiúk a legjobb három csapat egyikeként az aranyéremért küzdöttek. Egy vereséggel és egy döntetlennel - nagy küzdelemben -  a bronzérmet szereztük meg. Népes és csinos szurkolótábor kísérte el a fiúkat, a kupa végeztével együtt örültek harmadik helynek. A csapat kapusa, Stock Szabolcs lett a torna legjobb hálóőre, neki külön is gratulálunk. A díjakat Kozmann György helyettes államtitkár és Kű Lajos, sokszoros válogatott magyar labdarúgó adta át. A csapat tagjai: Ligetfalvi Márton, Sepp Márton, Kalmár Domonkos, Vecsei Botond, Kotmayer Péter, Stock Szabolcs, Kovács Márton, Lesták Benedek, Zolnay Dávid, Finkbeiner Márió, edzőjük Kutasy Pál!

GRATULÁLUNK!

Téli sporthírek

A hideg téli hónapokkal kezdődnek az igazi versenyek a prohászkás csapataink számára és ez az elmúlt három hónap is mozgalmasan telt, sok-sok versennyel és néhány szép eredménnyel. Ezekből csemegézünk a következőkben:

December elején a kosaras lányokkal látogattunk Törökbálintra a B33-as diákolimpia megyei döntőjére. Ez a kosárlabdázásnak a félpályás változata, ahol 3-3 ember játszik egymás ellen, kicsit egyszerűsített szabályok mellett. Látványos, gyors és izgalmas változata a mindenki által ismert kosárlabdázásnak, remekül lehet népszerűsíteni vele a sportágat. Két csapattal vettünk részt a döntőn, amelyen a IV. korcsoportos leány csapatunk a 16 résztvevő csapat közül az országos elődöntőre jogosító negyedik helyet szerezte meg.

A csapat tagjai: Zágoni Petra, Szabó Réka (7.a), Szeremley Bora (7.b) és Szűcs Laura (8.a). Gratulálunk!

Bővebben...

ŐSZI SPORTHÍREK

Az elmúlt három hónapban - ha egy kicsit lassan is - de fokozatosan "beindult" a prohászkás sportélet. Összegyűlt egy csokorra való szép siker, melyekről az alábbiakban számolunk be. HAJRÁ PROHI!

 

Bővebben...